2015. január 17., szombat

2.ÉVAD-13.Chapter

A  kezed.

            Reggel korábban keltem, mint szoktam. Még Édesanyám is itthon volt, és Tom is. Mikor beléptem a konyhába, riadtan néztek rám. Dúdoltam magamban az épp eszembe jutó számot, s elvettem egy gyümölcsöt és a hűtőből egy palack vizet.
-Minden rendben, Édesem? – Anyámra tekintek, aki aggódóan fürkész. Határozottan régen látott ilyen boldognak.
-Minden a legnagyobb rendben! – hajolok arcához, s egy gyengéd puszit lehelek rá, míg Tom szemei elkerekednek.
-Hova visz lábad, már ilyen korán? – Édesanyám nyugodtabban kérdezi, s mosolyogva figyeli Tom-ot.
-Csak akadt egy kis elintézni való-
-Londonban? – vág közbe Anyám, amire mosolya még szélesebb lesz. Tudják.
-Csak visszaviszem az autó-
-A TE autódat, Drágám! – mosolyog anyám, mint egy őrült, amire megforgatom szemem, s kimegyek a konyhából.
Bepattanva a kocsiba megcsap az Ő kellemes illata, s örömmel szívom be ezt a felejthetetlen illatot. Nyolckor kezdődik az első órája, s én ott szeretnék lenni, mielőtt bemenne oda. Így sietve haladok az úttesten, s közben hangosan szól a rádió, ami így hajnali hat körül nem picit furcsa.
Lejjebb veszem a hangerejét, mikor megérkezem a parkolóba, s leállítom az autót.
Útközben beugrottam egy pékségbe, hogy hozzak neki reggelit, így azt kihalászva a hátsó ülésről pillantottam ki az ablakon. Szemem megakadt két alakon. Kezemből kiestek a sütemények, s csalódottan ismertem fel az egyik alakot. Haja kusza kontyban volt, így amik kilógtak tincsei a reggeli szellő simogatta. Egyszerű farmer, topp és egy kabát volt rajta, míg arca ragyogott, ahogy a vele szemben álló férfira tekintett. Ajkam belső részét beharaptam, hogy a lelki fájdalom helyett érezzem a fizikait, de nem segített. Tekintetem szinte perzselte alakját, majd egyik pillanatban megégethette, mert a kocsira kapta a tekintetét. Zavartan tűrte haját füle mögé, s mosolya is eltűnt. Majd pár másodperc múlva a fiú elindult másik irányba, míg Bell a kocsi felé. Hajamba túrtam, s levezettem tekintetem a kezemre, ami ökölbe szorult a haragtól, amit éreztem. Az anyósülés ajtaját kinyitotta, majd az ülésre tekintett és tekintete elszomorodott. Rám nézett, hogy vegyem el a süteményeket, de én még mindig kezemet figyeltem.
Elvette onnan a süteményeket, mikor látta, hogy én nem fogok tenni semmit, s az ölébe helyezte őket, majd becsapta az ajtót, így felkaptam tekintetem kezemről, s a szélvédőt figyeltem.
Megköszörülve torkát próbálta magára felhívni figyelmem, de épp próbáltam megnyugtatni magam vagy nem bántó dolgot mondani.
-Jó Reggelt! – suttogom, s ránézek, de arcom kifejezéstelen. Szeme szinte kétségbeesetten kutat. –Hoztam reggelit, azt hittem meglephetlek, de – itt fanyarul elmosolyodtam – láttam, akadt jobb dolgod is.
-Ő csak egy fiú, akivel vannak közös óráink, beszélgettünk. – motyogja, s érzem, hogy nagyon nem csak beszélgetni akart.
-Ugyan, hajnali hatkor ki beszélget a tanulásról? – nevetek fel, tudom, hogy kellemetlenül érzi magát. –Itt a kocsi, meg a reggelid. Jó étvágyat! – nyitom ki az ajtót, s hallom, ahogy Ő is kinyitja és az én felemre szalad.
-Ne legyél féltékeny! – kiabál rám. Kétségbeesett. Felnevetek, röhejesnek érzem ezt a helyzetet. –Basszad meg, ne nevess ki! –löki meg kezével mellkasom, így a kocsinak esek. –Kit csókoltam meg tegnap, ha nem téged?! Nem is azt a fiút, akivel beszélgettem! – idegesen kiabál, míg én csak mosolyogva figyelem őt, de mosolyom eltűnik, miután felfogtam mit mondott.
-Ne nézz ilyen naivnak, kérlek. Láttam, hogy néztél rá! – simogatom meg arcát, míg azon idegesség ráncai rajzolódnak ki. Közelebb hajol, így lehelete súrolja nyakam. Megüti kezem, amire picit feljajdulok, s elmosolyodom.
-Minden fiúra így nézek, kivéve egyre. – suttogja fülembe, amire az alhasamban lévő nem létező pillangóim őrülten csapkodni kezdtek. –De úgy néz ki, túl naiv, hogy észrevegye. – csókol nyakamba, s libabőr fut végig rajtam. –Köszönöm a reggelit! – hajol ajkamhoz, s lágyan megpuszilja, majd elhajol tőlem, s hátra lép. Én megdermedve állok, s próbálom emészteni, ami az előbb történt. Zavartan túrok hajamba, s krákogok egyet. Ügyesen összezavart! –Van még két órám az órák előtt. Van kedved bejönni? – önelégülten mosolyog, míg én csak bólintok. Kiveszi a kocsiból a reggelit, s nekem intve invitál a kollégiumba, ahol már nagyon rég jártam. Furcsa érzések suhantak át rajtam, ahogy sétáltunk a folyosón, s ahogy a volt szobámra pillantottam, amin már másképp nézett ki.
Bell szobája tágas volt, s csak egyedül volt bent. Szinte semmi se változott az évek múlásával.
A falra tekintek, amin egy kép lóg. Szemem kikerekedik, s közelebb megyek hozzá. Egy ártatlannak tűnő, félmeztelen pasi fekszik fehér takarók tömkelegében, s barna, göndör tincsei össze-visszapihennek a fehéranyagon. Én voltam. Bell halkan felkuncog, míg megfogja csuklóm, hogy elvezessem onnan, s az ágyára ültessen.
-Az ott.. – mutatok a fal irányába, amire az ő mosolya nagyobb lesz.
-Igen, te vagy! – jön közelebb, de nem tesz semmit. Csupán csak jelenlététől izzik bennem a vér, de így, hogy még rá is tesz, félő felrobbanok az érzéseimtől. –Hazudtam, mikor azt mondtam, hogy emlékszem. – hajtja le fejét. Erre valahogy rájöttem, mikor megláttam a képet. Még sem emlékszik. –Sajnálom, nem akarok csalódást okozni-
-DE KURVÁRA HAZUDTÁL! MIÉRT? – állok fel, s hosszú fürtjeimbe túrok. Határozottan megbántottak, sértettnek érzem magam. Talán szomorúnak is, de a dühöm elnyomja most ezeket az érzéseket.
-Azt akartam, hogy jobban érezd magad, hogy-
-ETTŐL SZERINTED JOBBAN ÉRZEM MAGAM?? – nem hagyom, hogy befejezze. –Csak még nagyobbat csalódok, s összetörök, Bell. Teljesen. – gyengülök el, s úgy érzem a csomó egyre nagyobb lesz. Érezhettem volna, hogy ez a nap nem olyan lesz, mint ahogy indult. Túl valószerűtlen lett volna.
Feláll, s velem szembe áll meg, hogy szemembe tudjon nézni. Szeme vagy ezer-féle színt vett át, s mind a hangulata miatt. Most épp a gyönyörű kékeszöld helyett, inkább játszik benne a sötétzöld és halványkék szín, de a zöld elnyomja azt a halványkéket, ami mutatja, hogy boldog volt.
-Sajnálom.. – lehajtja fejét, így tekintetét elszakítja. Hangja megtört, s megremeg a sírástól, ami készülődik benne is. Mély levegőt veszek, s magamhoz szorítom. Mellkasomra teszi kezét és kétségbeesetten szorítja pólóm, míg ő is mély levegőket vesz, hogy ne essen szét. 
Pár perc elteltével eltaszítom, hogy rám nézzen.
-Elmegyek. – szemében könnyek csillannak fel. Gondolom, ő sem így tervezte a reggelét.
-N-nem maradnál, míg elfogyasztjuk a reggelit? – próbálja eltusolni könnyeit, hogy ne legyen neki olyan megalázó. Nemlegesen megrázom fejem, s próbálok hátrébb lépni. –Mindig ezt csinálod. – mielőtt megkérdezhetném, hogy „Mit?”, már válaszol. –Ahelyett, hogy megoldanánk, elmész. EZ NEM MEGOLDÁS! – kiabál rám, s picit összerezzenek. Felemeli kezét, de félúton meg áll. Meg akart pofozni. –Talán tényleg jobb, ha elmész. –fordul el, s rázkódik teste.
Ha lenne bennem annyi, oda mennék hozzá; megvigasztalnám.
Van benned annyi, te hülye! – kiabál rám a tudatalattim.
Mikor már nyitnám az ajtót; becsapom, s nagy léptekkel sietek hozzá és vonom karjaim közé. Nem ölel meg, de hangosabban sír.
-Ne haragudj! – szakadozva sírja. Megsimítom hátát, s hajába csókolok.
Keze hátamra siklik, s erősen szorít magához. Már kikívánkozna belőlem egy „Szeretlek, Bell!”, de nem lehet. Viszonzatlan még, s csak még jobban összetörne.
-Reggelizzünk. – suttogom, s utoljára megsimítva hátát engedem el, amire ő megtörli szemét. Mély levegőt vesz, majd rám emeli könnyes tekintetét. Váratlanul ugrik rám, s kap ajkam után, amire még lépni sem tudok. Miután felfogtam; viszonzom, s ölelem körbe. Nekem is hiányzott ez. Elszakadva nyom még egy puszit szám sarkába, majd nyakamba temeti arcát. Nem néz rám. Talán ezzel akarta kifejezni, hogy tényleg sajnálja, de sajnos én nem tudok ilyen egyszerűen tovább lépni rajta. Kell egy kis idő. 

11 megjegyzés:

  1. Jesszus!Új csodálatos rész 😊 Imádlak ♥ köszönöm

    VálaszTörlés
  2. Ooo ez nagyon tetszik. Nagyon nagyon jo. Mar nagyon vartam. Mar csak arra vagyok kivancsii hogy Harry talalkozni fog e a regi barataival vagy sem? Hogy ossze futnak e vagy valami? Vagy hogy Harry ujra abba a suliba fog e jarnii? )) Gyorsan kovi reszt sok sikert hozza puszi:)❤

    VálaszTörlés
  3. Az eleje nagyon aranyosan kezdődött, minden happy volt, de amióta ott volt az a srác, azóta minden elromlott. Én tudom, hogy Bell nem hazudik, és tényleg nincs közöttük semmi, ezt be is bizonyította, de úgy gondolom, hogy Harry ég kételkedik egy kicsit. Azóta senki sem boldog. Hogy nem emlékszik? De miért hazudott. Jó, megértem, hogy ő csak jót akart, de többet ártott, mint segített volna. És Harry most csak még feszültebb lett. Tisztán látszik, hogy mind a ketten össze vannak törve, az nem kétség. Nagyon tetszik ez a rész is. Mikor várhat a következő?

    VálaszTörlés
  4. Egy újabb tökéletes rész!!!!:) várom a kövit!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jóóó!!!
    Várom a kövit!!!

    VálaszTörlés
  6. Mikor lesz kovi resz?
    Amugy nagyon jo a torteneted nagyon tetszik!
    Igaz sok olyan resz volt amikor alig birtam vissza tartani a sirast ez nalam akkor van ha annyira bele elem magam egy tortenetbe! :-)
    Kicsit szomoru de hat nem lehet minden tortenet happy nem igaz?
    Remelem nem hagyod abba es hamarosan lesz resz mert mar varom mi lesz vegul Harry es Nicole tortenetenek a vege! ;-)

    Puszi!

    VálaszTörlés
  7. Sziaa
    Mikor lesz kövi rész? :))

    VálaszTörlés
  8. Szia
    mikor lesz kövi rész? ? :)

    VálaszTörlés
  9. Szia:)Reggel kezdtem el olvasni a blogot es most vegeztem vele♡♡Nagyon jol irsz es nagyon tetszik a tortenet*--*♡Mikor lesz kovi resz?Folytatod meg?♡Kerlek ne hagyd abba♡♡♡

    VálaszTörlés